Semester?

I fredags gick snickarna på semester. Jag är osäker på om dom är borta fyra eller fem veckor men det spelar inte så stor roll då vi ser ut att ligga riktigt bra till. Dom har tagit bort ALLA sina prylar och jag har passat på att grovstäda hela huset inför målarens ankomst. Fick vända då jag insåg att t ex dammsugaren och skarvsladdarna också hade tagits bort.

Målaren kom i morse och har hela dagen täckt över golv och maskerat inför spackling och målning. Nu måste vi bestämma oss för färger och var vi ska ha tapeter (för att inte tala om vilka tapeter vi ska ha...). Vi har inte ens bestämt oss för färgerna exteriört ännu...

Jag hämtade det kakel och klinker vi beställde förra veckan. Plattsättaren kommer att dra igång igen nästa vecka så nu rullar det på bra.

Vi har en hel del vi måste ta beslut om nu.

Färger inomhus, tapeter, färger utomhus, badrumsmöbler, garderober till barnens rum, skjutdörrar till garderoben i vårt sovrum, badrumsmöbler, blandare, badkar, duschväggar, lampor inne och armaturer ute osv osv osv.

Semester var det...


Kakel och klinker (igen...)

Igår såg vi en annons om att en leverantör från fastlandet var på ön under två dagar och sålde ut sitt lager med 50%-iga rabatter. Vi var och tittade igår och idag beställde vi allt kakel och klinker vi behöver förutom klinker till badrummet nere. Vi sparade många sköna tusenlappar här...

Det finns en mening med det mesta...

Fönsterbänken som var 3,7 cm för kort kommer vi att dela upp i tre mindre fönsterbänkar och sätta i badrumsfönstren och i köksfönstret vid diskbänken. Den ursprungliga tanken var att det skulle vara kakel i dom smygarna men det ändrade vi på idag och det kommer att bli riktigt snyggt...

Montering av kök

De platta paketen från IKEA levererades igår kväll. Det tog en timme bara att pricka av allt...



Eli var kvar till strax efter 01.00 och jag åkte hem vid 03.30 och då hade vi lyckats få ihop allt i köket så att det var förberett inför snickarnas arbete i dag.



Idag sattes allt på plats och jag tycker att det blev rätt bra. Jag var lite orolig för att det skulle kännas trångt men det gör det absolut inte. Jag är också glad att vi valde den mörkare klinkersen.



Massor av jobb återstår men vi har hela semestern på oss. Det ska monteras luckor, dragskenor och annat smått och gott. Dessutom ska tvättstugans inredning och garderobsinredningen monteras.

Vi bygger inte bara hus...

I början på veckan var Alva med i semifinalen i  Tiljans talanger. Jag blir så grymt imponerad av hur två 8-åringar utan problem ställer sig på scenen inför 300 personer och sjunger. Kolla klippet på Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=gfdLhl7P8S4

Alva och Siri är lediga två veckor innan jag och Eli går på semester. Det fungerar tack vare våra föräldrar som hjälper oss dessa veckor. Farmor var här måndag till torsdag och avlöstes av farfar som varit här torsdag till söndag. I dag körde Eli upp barnen till mormor och morfar på Fårö då de ska vara med på körveckan.


Kaminstenen

Jag är otroligt nöjd med kaminstenen. Jag tycker att den är skitsnygg och det blev inte särskilt dyrt heller om man jämför med vad dom tar betalt för glasskivorna i byggbutikerna.



I morgon måndag monterar dom klart kaminen med skorsten och stegpinnar på taket...

Mer strul...

När klinkersen kom och plattsättaren (Tord) la ut dem så såg vi att det var en rejäl nivåskillnad mellan parketten och klinkersen. Kenneth ville inte att vi skulle sätta en list vid övergången så Tord fick lägga en dag extra på att bygga upp golvet ca 1 cm vilket innebar att det gick åt 300-400 kg flytspackel extra (ca 5.000 kr till). Jag är mycket nöjd med att vi tog det beslutet då jag tror att det hade blivit ett irritationsmoment med nivåskillnaden. Tord slet på och la klinkersen i fredags och fogade i dag. När jag åkte dit för att ta bilder idag så ser jag att det saknas en platta vid dörren och tänker att det har med plattsättningsteknik att göra men ringer Tord då jag blir nyfiken på anledningen. Det visar sig dock att det helt enkelt saknas en platta så nu får vi beställa ett paket till. Det gör inte så mycket egentligen men det är lite surt då det bara saknades en platta...

Det får inte bara flyta på heller...

Det har inte varit några större missöden så här långt. Det som dykt upp har löst sig och vi ligger som sagt var bra till. När jag var och hämtade fönsterbänkarna och kaminstenen så var jag väldigt nöjd att jag lyckades övertala Slite stenhuggeri att göra klart dem innan de gick på semester. Jag hjälpte till att bära in stenarna men sen var jag tvungen att åka tillbaka till jobbet. När vi åkte förbi i fredags kväll så märker vi att den långa fönsterbänken i köket (2.237 mm lång) inte riktigt fyllde utrymmet under fönstren. Det visade sig att den bara är 2.200 mm lång och det var ju inte riktigt meningen. Kenneth har gett mig rätt mått och jag har lämnat dom till Slite (givetvis muntligen). Jag fick tjata på orderbekräftelsen och när den kom så missade jag att dom hade fel mått på den långa fönsterbänken. Surt...

Nu får vi beställa en ny (efter semestern) och försöka hitta en passande plats för en två meter lång stenbit...



Övervåningen


Köket...


Entrén och "kapprum" med klinker...


Vardagsrummet...


Det går undan nu...

Den senaste veckan har snickarna lagt in parkettgolvet överallt i huset där det ska ligga, dörrkarmar och fönsterbänkar är på plats och plattsättaren har satt klinker i hall och kök. Vi ligger bra till i tidsplanen och snickarna går på semester nu på fredag. Lägger strax upp bilder...

IKEA...

För drygt en månad sedan beställde vi köket från IKEA. Vi fick då välja mellan några alternativa leveransdatum och tog då fredagen den 3 juli. Pappa bokades in på båten så att han och jag skulle ha hela helgen på oss att skruva ihop stommarna eftersom snickarna är angelägna om att få in köket innan dom går på semester den 10 juli för att ligga rätt till i tidsplanen.

Förra veckan ringde en tjej från IKEA och sa att två artiklar inte skulle finnas med i leveransen men i övrigt var det inga problem med leveransen.
I onsdags ringde återigen IKEA (en kille denna gång) och meddelar att leveransen kommer på måndag. Jag blev givetvis frustrerad men insåg snabbt att det inte skulle spela någon roll vad jag sa till honom så efter några väl valda ord om IKEA´s (sorry brorsan...) policy kring leveranser (leveransdatum är från IKEA, inte bosatt i Stockholmsområdet, drygt 50% av leveranserna sker enligt leveransdatum etc.) så var det bara att bita i det sura äpplet och planera om.

Pappa kom ner i helgen i alla fall då han ändå inte kunde vara ledig måndag-tisdag. Han fick vara fritids på fredag och städare/chaufför under lördagen och var nog ganska nöjd ändå när han åkte hem i morse.

Nu väntar en måndagskväll/-natt med IKEA´s platta lådor. Jag har fått många erbjudanden om hjälp vilket gör mig väldigt glad men jag kommer nog inte att vara så sällskaplig och Eli och jag får spendera natten tillsammans i stället...

RSS 2.0