Snart...

Nu börjar det dra ihop sig. Vi har två kvällar på oss att packa ihop lägenheten men jag har också tagit ledigt halva dagen i morgon och hela fredagen och Eli är också ledig på fredag. Det blir intensiva dagar med packning men det känns som att vi har koll på läget. Vi har också tagit ledigt måndag och tisdag för att städa ur lägenheten och komma på plats i huset (så gott det går i alla fall).

VVS-killen har monterat fjärrvärmeväxlaren och håller på med blandare, toaletter och duschar. Snickarna kommer i morgon och monterar alla vitvaror och det som återstår. Vi kommer inte att få garderobsdörrarna till vårt sovrum, badrumsmöblerna nere och trappan innan helgen men vi kommer att slutbesiktiga huset på måndag kväll i alla fall. 

På lördag morgon kör vi över bohaget till huset. Jag har fixat två "bussar", två släp och 8 starka armar som ska se till att det går relativt snabbt. Thomas, Thomas, Zadok och Kitte hjälper till att flytta och Jenny tar hand om kidsen. Suveränt med vänner som ställer upp!

Jag har nya bilder men inte riktigt tid att ladda upp dem så det dröjer ett tag nu innan det händer något. Det blir ju också spännande att få igång bredbandsuppkopplingen i huset. Jag pratade med en av driftteknikerna på jobbet om hur nätverket skulle komma igång men efter några "switchar" hit och dit var jag inte med i matchen längre så jag får nog ta hjälp av någon på plats...

Nu ska jag skruva ner allt som sitter fast på väggarna i lägenheten. Ångrar bittert att jag gick med på att sätta upp IKEA´s lackhyllor eftersom det nu blir en j-a massa spacklande där.


Garderob i vårt sovrum

Vi köpte garderobsinredning från IKEA. Klockrent att montera och jag upplever att kvaliteten är god. Vi har beställt skjutdörrar från Mirro. Det blir fyra helvita dörrar så småningom.
Tack och lov att pappa var här och kunde hjälpa till...


Detaljer

Eli valde lysknappar, eluttag och it-uttag...

Tapeter

Vi har fyra fondväggar med tapeter. En i vårt sovrum, en i köket och så har tjejerna varsin i sina rum.

Siri valde ganska snabbt en silvertapet med fjärilar och blommor. Det ser ut som att hela hennes vägg är en present


Alva bestämde sig tidigt för en grön tapet. Hon ville egentligen ha en star wars-tapet men det ville inte Eli att hon skulle ha. Vi försökte få Alva intresserad av någon annan tapet men det gick inte.



I vårt sovrum valde vi också en grön tapet.



Vi ville ha en fondvägg i köket eftersom det domineras av vitt och svart och riskerade att bli "sterilt". Efter många timmar föll valet på följande tapet.


Drygt en vecka kvar...

Vi är nu klara med i stort sett alla val vilket är jäkligt skönt. Det blev väldigt mycket på slutet men nu när det nästan är över så känns det bra. Jag beställde vitvarorna i tisdags och fick allt utom fläktkåpan levererat i onsdags. Fläktkåpan kom idag. Vi har också beställt badrumsmöbler till toaletten uppe, duschväggar, blandare och formen på lysknappar och eluttag.
Snickarna har ca två dagar kvar i huset och nu ska jag montera köksluckor och -inredning, luckorna i tvättstugan och inredningen i garderoben i vårt sovrum. Pappa har varit här sedan i måndags och hjälpt till med montering, barnpassning och att packa prylar i lägenheten. Det har varit guld värt...

Nu är det inte långt kvar till inflyttning. Om inget oförutsett inträffar kommer vi att flytta över det mesta nästa lördag.


Semester...

Så var då våra 4 veckor över för denna gång. Vi har för första gången bara varit kvar på ön och det har varit ganska skönt. Vi har haft tur med vädret och det känns helt ok att börja jobba igen. Vi bestämde oss för att vi skulle se till att vara lediga under semestern och inte göra särskilt mycket med huset under tiden. Vi tar den smällen nu i stället...

Under sommaren har målaren och plattsättaren varit i gång och nu börjar det bli riktigt fint i huset. Det är nu tre veckor till inflyttning och det är mycket som ska göras. Snickarna har semester en vecka till och sen har dom 2 veckor på sig att färdigställa huset. El och VVS ska också göras klart under denna tid så lite tight tycker jag att det är men jag har egentligen ingen aning eftersom vi aldrig byggt hus förut. Jag och Eli ska montera skåpstommar till tvättstugan och montera inredning i köket. Målningen utomhus tar vi eftersom...

Lite bilder på vad som gjorts under sommaren kommer här:

Fiberduk uppsatt inför målning




Kakel och klinker på toaletten uppe



Klinker i tvättstugan



Kakel i köket



Fondvägg uppe i hallen



RSS 2.0