Tack Nisse!

Ett stort tack till Nisse som ritat huset och kommit med goda råd om stort och smått.


Bygglov!

Igår kom det efterlängtade bygglovet. Kommunen har tagit 10 dagar på sig att skicka ut det trots att vi ringt och legat på om att vi behöver det asap. Vi erbjöd oss att komma förbi och hämta upp det men det gick inte. Det skulle skickas ut...
Fantastiskt!
Nu återstår det ett byggsamrådsmöte som vår kvalitetsansvarige håller i och så ska vi skriva kontrakt med Kenneth om bygget, sen kan det börja grävas på riktigt.

Värme?

Vi är tvångsanslutna till fjärrvärmenätet och nu försöker jag lista ut vad som är det bästa alternativet för att värma upp huset. Jag kollar på webben och läser olika diskussionstrådar men blir inte klokare i alla fall. Jag var inställd på att vi skulle ha ett frånluftsvärmesystem (byter luft 12 ggr/dygn och värmer upp huset med den varma luft som finns i huset...) kompletterat med fjärrvärme när det behövs. VVS-killen har inte räknat på det utan utgått från att vi kör fjärrvärme enbart. Nu får han räkna om och jag funderar samtidigt på vad vi borde göra.


Livet är orättvist. Jag tog några kort, satte mig i en varm bil och åkte iväg...


Nu är vi igång!



I morse satte kommunen och snickarna ut markeringarna för huset. Vädret var riktigt uselt med snö och blåst men huset sattes ut och nu känns det som att det kan börja rulla på.

Vitvaror...

Vi har fått riktigt bra priser på Cylinda av min blivande svåger Per. Otroligt nog så matchar Harry Carlsson dessa priser. Nackdelen är att vi måste beställa samtliga varor denna vecka för att priset ska gälla. Känns sådär eftersom det inte påbörjats något bygge ännu och jag vill se om det inte går att få tag i något som är lite bättre än de vitvaror vi nu valt. Känns ändå som att vi inte kompromissar så värst mycket på vitvarorna i nuläget. Det går säkert att plocka ihop billigare prylar om man anstränger sig lite men frågan är om det är värt det. 
Vi får se hur vi gör...

40-årsfest

Nu börjar det bli allvar. Ungdomar i min ålder börjar fylla 40. I dag är det svågern Henke som fyller år och vi ska dit på fest i kväll. Inser att jag borde ta tag i min egen 40-årsdag nu om det ska bli något vettigt av det...

40 år...
Det var inte så länge sedan jag ansåg att 40-åringar var gamla, tråkiga och ointressanta. Uppfattningen har förändrats men om jag frågar dagens 20-åringar blir det nog samma svar...

Välkommen till vår blogg!

Tanken är att våra vänner/familjer som inte bara kan svänga förbi också ska kunna hänga med i byggprocessen och våra funderingar i allmänhet.


Ett hus ...

Ett hus ska byggas och familjen ska få ett nytt hem.

Vi har letat hus i Visby sedan några år tillbaka utan någon större framgång. I höstas fick vi erbjudande om att köpa en tomt av kommunen i Visby och slog till. Det var sen ingen lätt uppgift att kombinera det hus vi vill bygga med det hus vi har råd att bygga. Nisse hjälpte oss med att rita ett hus som kombinerade pris och funktion och nu börjar det närma sig byggstart.
Snickaren (Kenneth) kommer att markera ut var huset ska placeras på tomten på tisdag nästa vecka och sen ska vi bara komma överens om detaljerna i kontraktet så kan bygget vara igång.
Tomten ligger på Tygmästaregatan 20 i Visby. Det är ett nytt område och på "vår" gata ska 14 hus byggas.


RSS 2.0